Święta Barbaro - módl się za Górników

Z okazji górniczego święta – dnia św. Barbary patronki Górników – w imieniu Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” składam wszystkim pracownikom przemysłu wydobywczego, a w sposób szczególny członkom naszego Związku, najserdeczniejsze życzenia wszelkiej pomyślności. Przede wszystkim dumy i zadowolenia z wykonywanego zawodu oraz powszechnego szacunku i bezpiecznej pracy.

fot. NSZZ "Solidarność"
Życzę górniczej „Solidarności” skuteczności w walce o miejsca pracy. Budowania dobrych relacji z pracodawcą w duchu dialogu, który jest najlepszą drogą do rozwiązywania trudnych górniczych spraw.

Na koniec życzę wszystkim górniczym rodzinom spokojnej, bezpiecznej przyszłości, którą zapewnią dobre i dobrze opłacane miejsca pracy.

Pamiętajmy również, że Święta Barbara to patronka zawodów trudnych. Nie tylko górników, ale też między innymi hutników, marynarzy, rybaków, żołnierzy, kamieniarzy. Jest też patronką Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie.
Oceń ten artykuł
(0 głosów)
Wyślij wiadomość

Dyżury prawnika